Interne links automatiseren met Smart Content
arrow_drop_up arrow_drop_down

Interne links automatiseren met Smart Content

Met de gloednieuwe Smart Content module in Phoenix worden voor alle artikelen op je website de interne links geautomatiseerd.

Wat doet Smart Content precies?

De Smart Content module in Phoenix indexeert alle artikelen van je website. Vervolgens wordt bij elk artikel een gerelateerde artikelen sectie toegevoegd met daarin verwijzingen naar de meest relevante gerelateerde artikelen binnen de website.

Automatische gerelateerde artikelen

Dit zijn allemaal interne links die gerelateerd zijn aan het originele artikel, wat positief is voor de waarde van je website in Google.

Waarom interne links?

Eén van de eerste en belangrijkste ranking factoren van Google zijn backlinks. Dit zijn linkjes naar jouw website vanaf een andere site. Vuistregel daarbij is: Hoe meer relevante en waardevolle links er geplaatst worden, hoe beter dat is voor de SEO waarde van je website.

Interne links kan je zien als backlinks, maar dan binnen je eigen website. Groot voordeel hiervan is dat jij hier zelf invloed op hebt.

Zo kan je verschillende woorden klikbaar maken naar relevante artikelen binnen je blog en content canon. Zo’n linkje kan je ook zien als een ‘aanbeveling‘ voor het artikel, waardoor dit een positieve invloed heeft op de waarde van dat artikel.

Wanneer je deze interne links in al je artikelen toepast creëer je een spinnenweb van links binnen je website. Hierdoor wordt je volledige website meer waard naarmate je meer artikelen aan de website toevoegt.

Het aanmaken van deze interne links is iets wat geautomatiseerd zou moeten verlopen. Het laatste wat je wil is dat je bij elk artikel dat je schrijft, handmatig moet gaan zoeken naar andere artikelen op je site waar je misschien wel een linkje naartoe zou kunnen plaatsen.

En stel dat er iets verandert op je site, dan wil je niet elke pagina gaan nalopen om te zien of je daar iets moet veranderen in de links die je hebt geplaatst.

Hoe werkt het automatiseren van interne links in Phoenix?

Binnen Phoenix kan je daarom ook alle interne links binnen je artikelen automatiseren.

Het enige wat je hoeft te doen, is aangeven welk woord gelinkt moet worden naar welke pagina.

Keywords lijst in Phoenix

Vervolgens wordt dit voor alle artikelen op je website toegepast. Ook met terugwerkende kracht.

Dus: Schrijf ik op deze website een artikel waar het woord ‘conversie‘ in voor komt, dan linkt deze bijvoorbeeld direct naar onze conversie pagina op Phoenixsite.nl

Hoe kan ik gebruik maken van Smart Content?

Als je werkt met Phoenix vind je de Smart Content module onder het tabje ‘Content‘. In de video hieronder leg ik stap voor stap uit welke functies je kan gebruiken en hoe het aanmaken van Interne Links precies werkt.

 

 

Over de schrijver
Puck

Door

Puck

op 10 January 2019

Werkt dit alleen als je website al live staat?

Reactie plaatsen